dinsdag 2 april 2013

Pasen.......


Er is weer veel gebeurt met Pasen. Het belangrijkste was toch wel een heerlijk weekend weg in Roermond bij Opa en Oma met zuslief en familie. Het weekend was erg lekker en gezellig en we zijn weer overvoerd.......  ;) zodat we nu weer met z'n alle op rantsoen moeten.

Maar we hebben nu eenmaal een hobby, en daar gaat veel vrije tijd in zitten. Ja natuurlijk Sir Herman.., we beginnen maar bij de donderdag voor Pasen. Sir Herman had een beschadigde grill, en na het mooie spuitwerk moet het geheel wel helemaal af zijn en daar past geen kapotte grill bij. Lang leve het internet, advertentie geplaatst, veel zoekwerk, maar niets te vinden helaas. Totdat ik een mail kreeg van iemand die er wel een had, nieuw in verpakking voor € 75,00. Enthousiast gereageerd en gevraagd naar de maten voor de zekerheid, of een fotootje, maar tot op heden helaas niets meer gehoord. Waarschijnlijk iemand die probeert makkelijk geld te verdienen.....

Toch maar eens gaan vragen bij de MAN garage. Erg vriendelijke mensen, en een grill was te bestellen.... Kost € 359,00 ex BTW, nu vond die vriendelijke medewerker het ook behoorlijk veel en zou kijken of er nog iets anders te regelen was, en ik zou terug gebeld worden. Volgende dag telefoon met de vriendelijke MAN medewerker, er lag nog een gebruikte grill op zolder en voor € 75,00 mochten wij hem hebben, ik zeg koopje{{{{{.

Het verschil is toch duidelijk zichtbaar dacht ik, erugh in mijn nopjes zeg maar. Nu nog wat aandacht aan de spiegels en dan komt het met de voorkant helemaal goed.







Vrijdag was een geplande vrije dag, om met de camper een weekend weg te gaan, maar.... dat viel iets anders uit omdat de oude camper verkocht is en de nieuwe nog niet klaar. Maar die dag stond en dus maar nuttig gebruiken, anders is het zonde toch?

De APK moest ook nog gebeuren, en bij het voor keuren bleek dat de remmerij niet geheel in orde was. Herman heeft een afwijking naar links, een beetje mag ( heb ik ook ) maar 52% is toch echt teveel. Gelukkig hebben we Opa Mans en die weet daar wel raad mee....

 
Wiel en remtrommel demonteren, alles gelukkig goed gangbaar, en bleek dat de remvoering rechts verglaasd was. Voering nog genoeg, dus met de bandschuurmachine de remvoering weer opruwen en vingers kruisen. Terug naar de remmen test bank en na een aantal tests was de remmerij weer dik in orde gelukkig. Naar huis met een vol jaar APK.
 
Tijd voor de lunch met een lekker bakje koffie, de ochtend was inmiddels voorbij en het blijft een vrije dag, dus het was geoorloofd.
 
De middag ook nuttig besteed, de oude vloerbedekking eruit gehaald en begonnen met het leggen van de nieuwe vloer. Het verwijderen van de oude vloerbedekking viel niet mee helaas, zat over de hele camer gelijmd. Wat ik nooit snap is dat wanneer ik iets moet lijmen het altijd weer loslaat, of breekt, maar bij dit soort klussen lijkt het alsof de vloerbedekking en de camper een geheel zijn. Ongekend waarom moet iets zo vast zitten, en waarom heb ik die lijm niet?
 
Enfin, alles schoongemaakt en de laatste lijmresten verwijderd, toen begonnen met de nieuwe PVC vloer. Gekozen voor een PVC vloer omdat het " vrij eenvoudig" te leggen is en zeer sterk is. Nu klopt dat inderdaad, maar er zitten wel wat haken en ogen aan.....
Oude situatie...... En het resultaat...

We zijn er erg blij mee.

Zo langzaam aan worden de verbeteringen zichtbaar, en wordt de Camper steeds meer onze Camper en dat is heel leuk. Op maandag nog bij de Media Markt een nieuwe radio met afstandbediening gekocht alsmede 4 nieuwe speakers. De oude waren naar 28 jaar niet geheel meer wat het geweest was, de foam rand was nagenoeg weg, dus het geluid hiermee ook. De nieuwe radio heeft natuurlijk Bluetooth en een USB aansluiting, we gaan natuurlijk met de tijd mee.

Al met al een heel leuk, maar ook produktief weekend geweest.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten