maandag 18 februari 2013

 
Nadat we onze Herman ( lees Clou camper ) verkocht hadden, op zoek gegaan naar een andere camper. We zijn nu eenmaal verknocht aan het merk Niesmann bischoff dus naarstig opzoek op Mobile.de en ons oog was gevallen op een Clouliner 700...... Na diverse email contact een prijs overeen gekomen en op vrijdagmiddag ingestapt en richting Strassbourg gereden. Zaterdagmorgen om 900 uur hadden we een afspraak en stipt op tijd aanwezig natuurlijk. De eerste indruk.......... ja, soms moet je door dingen heen kijken, als iets er gelikt bij staat is daar de prijs natuurlijk ook naar. Het zou natuurlijk een illusie zijn als we voor de afgesproken prijs een lot uit de loterij zouden zien, maar na veel bekijken en veel overleg toch nog wat van de prijs kunnen krijgen en de knoop doorgehakt :). Het is natuurlijk ook een stukje hobby om er iets moois van te maken. We hadden dus de export kenteken platen niet voor niets aangevraagd gelukkig, en uiteindelijk toch een weekendje uit van gemaakt met de nieuwe aanwinst.


Het is een Clouliner 700 op een MAN 8.170 uit 1985, de camper is van eerste eigenaar en heeft origineel 120000 km :) deze motoren lopen 7 tot 8 ton dus we kunnen voorlopig nog vooruit. Het vermogen is meer dan voldoende, normaliter moesten we terugschakelen maar dat hoeft nu niet meer gnagna.

Vandaag een afspraak gemaakt bij het RDW voor de keuring. A.S maandag om 8.00 uur aanwezig zijn in Den Bosch, als het goed is krijgen we dan een nieuw kenteken en is de camper genationaliseerd....

De oude camper wordt in Maart opgehaald en gaat naar Noord Holland, toch wel met enige weemoed want het was een erg fijne en goede camper. Gelukkig waardeert de nieuwe eigenaar dat de camper nog geheel origineel is, het gaat dus helemaal goed komen.

Nog even een plaatje van de oude en de nieuwe bij elkaar........


Er is wel enig verschil, maar de lengte en de breedte zijn exact hetzelfde als de vorige. Er zit wel wat verschil in de hoogte, +- 30cm, en de wielbasis is ook enigszins verschillend.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten